vaktsinatsiya-vid-covid-19-v-ukrayini-khto-pershimi-otrimaye-scheplennya

Вакцинація від COVID-19 в Україні: хто першим отримає щеплення

 • 21766 переглядiв

КИЇВ. 29 січня. УНН. В Україні невдовзі розпочнеться вакцинація від COVID-19, і на першому етапі щеплять 367 тис. осіб - медиків, військовослужбовців та інших. Хто саме першим отримає щеплення - під час брифінгу розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Уже незабаром в Україні розпочнеться вакцинація від COVID-19. Вона розпочнеться в лютому цього року… Перший етап передбачає доступ до вакцин, загальна кількість людей, яким ми будемо робити вакцинацію - це 367 тис. 491 людина. Ці всі люди в нас повністю верифіковані. Що це за громадяни України, з яких на першому етапі розпочнеться вакцинація. Це всі працівники мобільних бригад з вакцинації, це всі медичні працівники, лікарі та середній медичний персонал, які працюють в закладах охорони здоров’я, які надають допомогу при COVID-19”, - сказав Максим Степанов.

Він зазначив, що також вакцинують працівників лабораторій, які проводять дослідження матеріалів на COVID-19, працівників та водіїв екстреної медичної допомоги.

“Люди, які перебувають у спеціалізованих закладах, інтернатах або будинках для осіб похилого віку. Це працівники цих закладів… Також наші військовослужбовці, включаючи Збройні сили України та Національну гвардію України, які беруть участь в операції Об’єднаних сил на сході країни, захищаючи нашу країну. Це всі ті люди, які будуть вакцинуватися на першому етапі”, - додав міністр.

Доповнення

Україна досі не отримала вакцину від COVID-19, однак до кінця січня очікуються перші 200 тис. доз.

Міністерство охорони здоров’я України сподівається розпочати вакцинацію від COVID-19 вже у лютому і до 2022 року вакцинувати не менше 50% населення — уже виділено пріоритетні групи. Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для всіх громадян.

Кампанія із вакцинації від COVID-19 відбуватиметься у 5 етапів.

До кінця року планують вакцинувати від COVID-19 близько 35% населення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Вакцинація від COVID-19 в Україні: хто першим отримає щеплення

     • 21766 переглядiв

    Від 6° морозу до 6° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 12613 переглядiв

    Негода в Україні залишила без світла близько 360 міст і сіл

     • 11680 переглядiв

    Світові ціни на нафту продовжили падіння

     • 14444 переглядiв

    В Україні вже 1,211 млн випадків COVID-19, за добу - 5 181

     • 18293 переглядiв