vaktsinatsiyu-vid-covid-19-v-ukrayini-planuyut-zavershiti-do-kintsya-roku-stepanov

Вакцинацію від COVID-19 в Україні планують завершити до кінця року - Степанов

 • 14728 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Вакцинацію від COVID-19 в Україні планують завершити до кінця 2021 року. Про це під час виступу в парламенті сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Щодо закінчення процесу вакцинації, то ми плануємо закінчити до кінця 2021 року”, - сказав Степанов.

Деталі

Міністр зазначив, що людей з групи ризику зможуть вакцинувати до осені поточного року.

“Ми передбачаємо, що майже 21 млн, 4 етапи – це ті громадяни, які знаходяться у групі ризику, ми повинні до осені вакцинувати, надати доступ – хочу нагадати, що у нас в країні вакцинація добровільна. Обов’язок держави – надати доступ до безкоштовної вакцини. Але якщо ми говоримо про 21 млн, 4 етапи, то до осені ми плануємо це зробити, всі можливості для цього будуть”, - заявив він.

Вакцинація в Україні

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляв, що в Україні масова вакцинація від COVID-19 розпочнеться в лютому. Водночас головний санітарний лікар Віктор Ляшко вважає, що масова вакцинація від COVID-19 в Україні розпочнеться через чотири місяці.

Водночас, Степанов ще 24 грудня 2020 року підписав Дорожню карту з проведення масової вакцинації від COVID-19 в Україні у 2021-2022 роках. У межах дорожної карти щепленнями від коронавірусної хвороби планується охопити щонайменше 50% населення країни протягом зазначеного періоду.

Наразі, для початку першої хвилі вакцинації від COVID-19 в Україні, вже підтверджено постачання 117 тис. доз вакцин компанії Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX. Постачання вакцин в Україну, як очікується, почнеться вже в середині лютого. Також анонсовано, що в межах глобальної ініціативи COVAX Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

Загалом, за словами міністра Кабміну Олега Немчінова, Україна у межах механізму COVAX має отримати до 16 млн доз вакцини від коронавірусу.

Окрім того, Україна уклала контракт на поставку вакцини китайського виробника — Sinovac Biotech. Йдеться про 1,9 млн доз вакцини.

Українські Національні Новини

Політика