vaktsinovani-vid-covid-19-materi-peredayut-antitila-nemovlyatam-ranni-doslidzhennya

Вакциновані від COVID-19 матері передають антитіла немовлятам - ранні дослідження

 • 10283 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Ранні дослідження показують, що вагітні жінки, які були вакциновані проти COVID-19, можуть передавати антитіла своїм дітям в утробі, пише видання People.com, інформує УНН.

В одному попередньому дослідженні брала участь 131 вакцинована жінка, 84 з яких були вагітними та 31 з яких годувала грудьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вагітність і "ковід": лікарі розповіли, навіщо в положенні здавати ІФА-тест на коронавірус

Дослідження показало, що вагітні та жінки, які годували грудьми, мали "еквівалентні" імунні відповіді невагітним жінкам, які брали участь в дослідженні. Окрім того, було виявлено, що антитіла, отримані після вакцин, "присутні у всіх зразках пуповинної крові і грудного молока".

Усі жінки, що брали участь в дослідженні, отримали вакцини Moderna або Pfizer.

Інше раннє дослідження, проведене в Ізраїлі, показало аналогічні результати.

У цьому дослідженні було виявлено, що у 20 жінок, які отримали вакцину проти COVID-19 під час вагітності, в пуповинній крові були антитіла. У всіх їхніх дітей також були антитіла. Окрім того, минулого місяця лікарі з Флориди опублікували тематичне дослідження про дитину, народжену від вакцинованої матері. Аналіз крові, взятий після народження немовляти, показав, що у дитини є антитіла до COVID-19.

Відзначимо, що єдиним способом дізнатися про наявність антитіл до COVID-19 в організмі людини є ІФА-тест на антитіла до коронавірусу. 

Українські Національні Новини

Здоров'я