vandali-u-kolomiyi-oskvernili-khresti-na-polskomu-tsvintari

Вандали у Коломиї осквернили хрести на польському цвинтарі

 • 10175 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Невідомі сплюндрували бетонні хрести на цвинтарі у Коломиї в Івано-Франківській області, де поховані польські полонені періоду польсько-української війни 1918 року. В обласному управлінні Нацполіції заявили, що через це відкрито кримінальне провадження, передає УНН.

Як зазначають свідки, яких цитує Польське радіо, 27 жовтня на цвинтарі встановили 200 нових освячених хрестів. У ніч з 4 на 5 листопада невідомі повалили десятки нових пам’ятних знаків польським воякам. Декілька з них розтрощили. Представники польських організацій повідомили про акт вандалізму поліцію і Службу безпеки України, пише видання.

Міська влада Коломиї вже відновила частину хрестів та провела роботи з упорядкування.

Польська громада Коломиї наголосила, що міжконфесійних чи міжнаціональних конфліктів у місті немає. Місцеві припускають, що руйнування польських могил може бути провокацією.

Водночас у секторі комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області повідомили, що за фактом події відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України, тобто, хуліганство, вчинене із грубим порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.

Наразі поліцейські проводять заходи зі встановлення осіб, причетних до вказаного злочину, та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, у Харкові священик роз’їжджав на джипі по могилах на одному із міських кладовищ, пошкодивши кілька надгробків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП