varshava-lobiyuvatime-abi-vidpravleni-ssha-viyska-zalishalisya-v-polschi-na-postiyniy-osnovi

Варшава лобіюватиме, аби відправлені США війська залишалися в Польщі на постійній основі

 • 16604 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Голова МЗС Польщі Збігнєв Рау лобіюватиме у Сполучених Штатах, аби додаткові війська США, що направляються в країну, залишалися в Польщі на постійній основі, заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пжидач у четвер напередодні візиту Рау до Вашингтона цього тижня, пише УНН з посиланням на Reuters.

Раніше

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак та Пентагон заявили у середу, що близько 1700 військовослужбовців мають прибути до Польщі, але лише на тимчасовій основі.

Цитата:

"Зрозуміло, що польська дипломатія прагне розширити присутність союзників у формі постійної ротації", — заявив агенції заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пжидач.

"Поточна ситуація з безпекою означає, що необхідність посилення цієї політики стримування стає ще більш актуальною", - додав він.

Рау вирушає до Вашингтона в четвер, щоб зустрітися з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у п'ятницю, щоб вирішити, коли і де американські війська мають бути розміщені в Польщі, а також про можливі санкції щодо Росії.

Українські Національні Новини

Політика