vashington-i-berlin-obgovorili-evakuatsiyu-z-afganistanu-cherez-bazi-u-nimechchini

Вашингтон і Берлін обговорили евакуацію з Афганістану через бази у Німеччині

 • 16566 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. Державний секретар США Ентоні Блінкен і голова МЗС Німеччини Гайко Маас обговорили ситуацію в Афганістані і транзит літаків з Кабула через бази на території Німеччини. Про це пише УНН з посиланням на заяву, опубліковану на сайті Держдепартаменту США.

Цитата:

“Держсекретар Блінкен і міністр закордонних справ Маас обмінялися думками щодо тісної координації дій в Афганістані, включаючи транзит тисяч людей з Афганістану через авіабазу Рамштайн і інші місця в Німеччині”, — йдеться у повідомленні.

Деталі

Також, Блінкен і Маас обговорили ситуацію в Афганістані і перспективи на майбутнє.

Доповнення

Бойовики руху “Талібан” 15 серпня без бою увійшли в Кабул і протягом декількох годин встановили повний контроль над афганською столицею. Президент Афганістану Ашраф Гані повідомив, що залишає країну, щоб не допустити кровопролиття. Західні країни евакуюють своїх громадян і співробітників посольств.

Напередодні таліби заявили, що заборонять евакуацію з Кабула після 31 серпня.

G7 провела віртуальну зустріч щодо ситуації в Афганістані. Прем’єр-міністр Великої Британії, яка цього року головує у "Групі семи", Борис Джонсон зазначив, що G7 погодила план дій щодо “Талібану”, при цьому їх умовою номер один є те, що таліби повинні дозволити охочим безперешкодно виїхати з країни навіть після граничного терміну 31 серпня.

При цьому президент США Джо Байден заявив, що США намагатимуться завершити евакуацію всіх цивільних осіб - як американців, так і афганців - до спочатку наміченої дати, 31 серпня.

Українські Національні Новини

Новини Світу