vashington-zaklikav-si-pogovoriti-iz-zelenskim-pid-chas-vizitu-do-moskvi

Вашингтон закликав Сі поговорити із Зеленським під час візиту до Москви

 • 616162 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Уряд США закликав лідера Китаю Сі Цзіньпіна також поговорити з президентом України Володимиром Зеленським у рамках його візиту до Москви наступного тижня, інформує УНН.

Деталі

Це буде перша поїздка глави китайської держави та лідера Комуністичної партії до Москви після російського вторгнення в Україну та велика демонстрація підтримки володимира путіна.

Білий дім із глибоким скептицизмом поставився до оголошення про призначену на понеділок гучну зустріч.

«Ми також сподіваємося, що Сі зв'яжеться з президентом Зеленським безпосередньо, оскільки ми, як і раніше, вважаємо, що дуже важливо, щоб він почув і українську сторону, а не тільки путіна», — заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі в п'ятницю.

Він сказав, що є побоювання, що Китай висуває односторонні пропозиції щодо війни, які відображають лише точку зору росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор ЦРУ: Ніхто не спостерігає за українською війною уважніше, ніж Китай

Додамо

Пекін і Москва оголосили про «безмежне» партнерство незадовго до того, як росія вторглася до України у лютому 2022 року.

Китайське керівництво не засудило війну проти України, а поклало відповідальність за конфлікт на Захід.

Нещодавно Пекін гнівно відреагував на попередження США про те, що Китай, можливо, збирається поставити зброю в росію.

Проте Пекін поки що переважно дотримується міжнародних санкцій проти Москви, щоб самому не стати об'єктом каральних заходів.

кремль заявив у п'ятницю, що Сі та путін «обговорять поточні питання подальшого розвитку відносин у напрямку всеосяжного партнерства та стратегічного співробітництва між росією та Китаєм».

Українські Національні Новини

Новини Світу