vatazhku-lnr-povidomili-pro-pidozru-u-pozbavlenni-voli-tsivilnikh-ta-katuvanni

Ватажку "ЛНР" повідомили про підозру у позбавленні волі цивільних та катуванні

 • 16277 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Співробітники Офісу Генерального прокурора повідомили про підозру командиру незаконного збройного формування РФ "Окрема військова комендатура ЛНР" за фактами жорстокого поводження з цивільним населенням. Про це повідомляє пресслужба ОГП, передає УНН.

Так, за версією слідства, вказаний чоловік підозрюється у тому, що з червня 2014 року організував на тимчасово окупованій території Луганської області роботу щодо виявлення проукраїнськи налаштованих осіб, їх затримання та протиправне позбавлення волі.

Після затримання цих осіб масово утримували у підвальних приміщеннях Луганської облдержадміністрації у неналежних умовах, застосовували фізичну силу, спричиняючи тілесні ушкодження, а також катували.

Наразі слідством, яке проводить Головне слідче управління СБУ, встановлено декілька десятків осіб, що перебували у так званій "військовій комендатурі ЛНР", та до яких там застосовувались тортури, пишуть в ОГП.

Досудове розслідування за ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України триває.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила дві спроби вербування жителів ОРДЛО представниками контрольованих спецслужбами РФ терористичних угруповань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП