vatazhku-narodnoyi-politsiyi-berdyanska-povidomleno-pro-pidozru

Ватажку «народної поліції» Бердянська повідомлено про підозру

 • 103932 переглядiв

КИЇВ. 20 травня. УНН. Призначеному окупантами начальнику «народної поліції» у тимчасово окупованому Бердянську повідомлено про підозру. Про це інформує Офіс Генерального прокурора України, пише УНН.

Цитата

«За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва заочно повідомлено про підозру громадянину України у добровільному зайнятті посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 7 ст. 111-1 КК України)», - інформує ОГП.

Деталі

Так, за даними слідства, підозрюваний наприкінці лютого 2022 року, в умовах воєнного стану, перебуваючи на території тимчасово окупованого міста Бердянськ Запорізької області, прийняв пропозицію представників збройних сил рф про співпрацю та був проголошений начальником «народної поліції» міста.

Використовуючи надані незаконними органами влади повноваження, він сприяє державі-агресору - надає її представникам інформацію стосовно правоохоронців, учасників АТО/ООС, працівників органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємців, а також щодо зброї, наявної у мешканців міста, повідомляють правоохоронці.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами ДЗНД СБУ.

Нагадаємо

Як писав УНН, у Бердянську у Запорізькій області жоден керівник бюджетної установи, комунального підприємства чи очільник міської ради не перейшов на бік окупанта. Тому російські військові вдаються до фейкової влади, яка складається з двірників, комірників, прибиральників, слюсарів та інших спеціаліст.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП