vayoming-pershim-u-ssha-zaboroniv-tabletok-dlya-pererivannya-vagitnosti

Вайомінг першим у США заборонив таблетки для переривання вагітності

 • 687003 переглядiв

КИЇВ. 18 березня. УНН. Вайомінг став першим штатом США, який заборонив використання пігулок для переривання вагітності, що додало імпульс зростаючому тиску консервативних штатів і груп противників абортів щодо медикаментозного аборту, методу, який нині використовується в більшості випадків переривання вагітності у Сполучених Штатах, повідомляє The New York Times, пише УНН.

Деталі

Губернатор Вайомінга Марк Гордон, республіканець, підписав заборону на таблетки для аборту в цьому штаті в той самий день, коли сказав, що дозволить ще один більш радикальний захід, що забороняє аборти. Цей закон, що набуває чинності в неділю, забороняє аборти практично за будь-яких обставин, що робить аборт злочином, вказує видання.

Закон Вайомінга про таблетки для аборту набуде чинності 1 липня і зробить незаконним «призначати, відпускати, розповсюджувати, продавати або використовувати будь-які ліки з метою забезпечення або проведення аборту». Лікарі або інші особи, визнані винними в порушенні цього закону, будуть притягнуті до відповідальності за правопорушення, каране позбавленням волі на строк до шести місяців і штрафом у розмірі 9000 доларів США. Закон прямо говорить, що вагітні пацієнти будуть звільнені від зборів і штрафів.

Доповнення

Цього року в декількох штатах було ухвалено закон про заборону або додавання обмежень на медикаментозний аборт, у тому числі в Техасі, який не тільки забороняє таблетки для аборту, а й вимагає від інтернет-провайдерів вжиття заходів для блокування веб-сайтів щодо медикаментозного аборту, щоб люди в Техасі не могли переглянути їх.

Але Вайомінг став першим штатом, який заборонив використання таблеток для аборту окремо від повної заборони.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    путін приїхав у тимчасово окупований Крим

     • 1598301 переглядiв