vazhko-rozriznyati-nbu-zminit-dizayn-monet-1-i-2-grivni-bo-ukrayintsi-skarzhatsya

Важко розрізняти: НБУ змінить дизайн монет 1 і 2 гривні, бо українці скаржаться

 • 42433 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Національний банк України (НБУ) заявив, що змінить дизайн нових монет номіналом 1 і 2 гривні через скарги українців на те, що їх важко розрізняти. Відповідне рішення озвучив сьогодні заступник голови НБУ Олексій Шабан під час прес-брифінгу, присвяченого старту Всеукраїнської інформаційної кампанії з безпеки готівкових розрахунків, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Єдине що можу сказати — ми почули скарги українців на якість монет 1 і 2 гривні. І зараз ми працюємо над тим, щоб змінити дизайн і зробити ці монети більш зручними для використання, перш за все, для людей з проблемами зору та похилого віку”, — наголосив Шабан.

Деталі

Він зазначив, що НБУ поки не розглядає оптимізацію Банкнотно-монетного ряду. Однак в установі почули скарги громадян на якість монет номіналів в 1 і 2 гривні. Через це прийнято змінити їх вигляд.

Нагадаємо

27 квітня 2018 року Національний банк України почав заміну паперових купюр номіналом 1 та 2 гривні на монети. Діаметр нової монети складає 20,2 мм, товщина — 1,8 мм, маса — 4 г. На реверсі монети зображено Ярослава Мудрого.

Національний банк України, завершуючи перехід на оновлений банкнотно-монетний ряд гривні, пояснив, чому монети є вигіднішими для держави, ніж банкноти.

Українські Національні Новини

Економіка