vazhlivim-ye-ne-zalishitisya-moralno-neytralnimi-do-zla-zelenskiy-zvernuvsya-do-avstriytsiv

Важливим є не залишитися морально нейтральними до зла - Зеленський звернувся до австрійців

 • 243512 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський сьогодні виступив перед парламентом Австрії, яка є військово нейтральною державою. Під час звернення він наголосив на неможливості дотримуватись морально нейтральної позиції проти зла, передає УНН.

Цитата

«Коли ми звертаємося по підтримку до України, ми звертаємося заради порятунку життів. Нас не цікавить чужа земля, ми не хочемо втручатися в життя інших народів. Ми прагнемо безпеки, спокою, свободи, щастя. Ми прагнемо, щоб міжнародні договори, конвенції, якими гарантується безпека народів і суверенітет держав, працював. Запрошую відвідати нашу країну, поспілкуватися з нашими людьми і побачити на власні очі, що таке росія сьогодні. Побачити і почути це означає зрозуміти, наскільки вагомим є голос підтримки міжнародного права і України. Коли відповідні питання виносять на розгляд Генасамблеї ООН, Європарламенту чи інших міжнародних майданчиків. Кожен голос підтримки санкцій та інші кроки, що позбавляють росію можливості нарощувати її агресію.

Підтримати наших людей зараз означає зрозуміти, наскільки важливим є не залишитися морально нейтральними до зла. Це не про геополітику, це не про військово-політичні питання, це про те, що люди завжди мають залишитися людьми», – заявив Зеленський.

Він також подякував Австрії за гуманітарну допомогу Україні, підтримку енергетичного сектора, розмінування та за реабілітацію українців, які постраждали від російської агресії.

Нагадаємо

Раніше Австрія заявляла, що не постачатиме танки Leopard 2 зі свого арсеналу Україні, посилаючись на свій нейтралітет.

Українські Національні Новини

Політика