vazhlivo-yak-nikoli-zelenskiy-privitav-rishennya-parlamentiv-irlandiyi-moldovi-ta-rumuniyi-pro-vshanuvannya-pamyati-zhertv-golodomoru

Важливо як ніколи: Зеленський привітав рішення парламентів Ірландії, Молдови та Румунії про вшанування пам’яті жертв Голодомору

 • 752911 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Президент України Володимир Зеленський привітав рішення парламентарів Ірландії, Молдови та Румунії про вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років, передає УНН.

Цитата

"Вітаю рішення парламентарів Ірландії, Молдови та Румунії про вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років! Ваше визнання Голодомору геноцидом українського народу та злочином проти людяності сьогодні важливе як ніколи. Разом відновлюємо історичну справедливість і виборюємо вільне майбутнє Європи!" - написав Зеленський у Twitter.

Додамо

Голодомор — масовий голод, який охопив у 1932–1933 роках всю територію Української РСР у межах, що існували на той період, і спричинив багатомільйонні людські жертви. 2006 року Верховна рада України оголосила Голодомор актом геноциду українського народу. За оцінками демографів, кількість жертв Голодомору становить від 3,5 до 5 млн осіб.

Українські Національні Новини

Політика