vbivstvo-babchenko-gritsak-rozpoviv-detali-spetsoperatsiyi

"Вбивство" Бабченка: Грицак розповів деталі спецоперації

 • 38838 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Співробітники СБУ встановили конфіденційне співробітництво з особами, які мали інформацію щодо підготовки вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка і запобігли йому. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова СБУ, Василь Грицак, передає кореспондент УНН.

“Я хочу коротко повідомити деталі спецоперації, завдяки якої нам вдалося не тільки зірвати цинічну провокацію, але і задокументувати підготовку російськими спецслужбами цього ганебного злочину. Співробітниками СБУ було отримано завчасно інформацію про те, що готується терористичний акт, готується вбивство громадянина РФ Аркадія Бабченко. Ми вийшли на людей, які володіли цією інформацією і відповідно до законодавства України встановили з ними конфіденційне співробітництво і вони допомогли нам попередити це вбивство і цей терористичний акт”, — повідомив В.Грицак.

Він додав, що було прийняте рішення про проведення оперативної комбінації, завдяки якій вдалося зібрати беззаперечні докази терористичної діяльності російських спецслужб на території України.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті "швидкої".

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що А.Бабченко живий.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП