vbivstvo-chechentsya-v-berlini-sogodni-rozpochinayetsya-sud-nad-rosiyaninom

Вбивство чеченця в Берліні: сьогодні розпочинається суд над росіянином

 • 11562 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. У Вищому земельному суді Берліна 7 жовтня розпочинається кримінальний процес у справі про вбивство громадянина Грузії, колишнього чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі, скоєному у центрі німецької столиці 23 серпня 2019 року, передає УНН із посиланням на DW.

Так, виступаюча обвинувачем на процесі федеральна прокуратура ФРН звинувачує владу Росії у тому, що вони віддали наказ здійснити це вбивство.

Як відзначають журналісти, ця справа лише посилила підозри Берліна у тому, що російська влада проводять позасудові страти над своїми опонентами і загрожує серйозно погіршити німецько-російські відносини.

На лаві підсудних - громадянин Росії. У нього знайшли діючий російський паспорт на ім'я Вадима Соколова, але скоро стало зрозуміло, що це не його справжнє ім'я. Через деякий час журналісти змогли ідентифікувати його як пов'язаного зі структурами ФСБ Вадима К. Порівнявши фотографії затриманого, слідство виявило збіг з іншою людиною: Вадимом Миколайовичем Красиковим. Його у 2014 році розшукувала влада Росії через Інтерпол за звинуваченням у вбивстві. У 2007 році Вадима К. підозрювали у скоєнні ще одного вбивства.

Слідство вважає, що обвинувачений заздалегідь готувався до вбивства і отримував допомогу у підготовці від ветеранського об'єднання ФСБ "Вимпел".

Так, Хангошвілі застрелили 23 серпня 2019 року у парку Малий Тіргартен у Берліні. Російська влада раніше оголосила Хангошвілі у розшук за звинуваченням у тероризмі.

Підозрюваний у вбивстві громадянин Росії був затриманий у Берліні у той же день.

Нагадаємо, у червні цього року федеральна прокуратура Німеччини висунула звинувачення підозрюваному у замовному вбивстві Зелімхана Хангошвілі, який під час війни у Чечні був польовим командиром і воював проти російських сил.

У тексті звинувачення йдеться, що підозрюваний скоїв злочин на замовлення російських урядових органів.

Німеччина у зв'язку із убивством вислала із країни двох російських дипломатів. А Росія "у відповідь" оголосила персонами нон грата двох співробітників німецького посольства у Москві.

Українські Національні Новини

Новини Світу