vbivstvo-gandzyuk-denisova-zaklikala-zmi-ta-gromadyanske-suspilstvo-diyati-spilno

Вбивство Гандзюк: Денісова закликала ЗМІ та громадянське суспільство діяти спільно

 • 8657 переглядiв

КИЇВ. 4 листопада. УНН. У річницю смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала ЗМІ та громадське суспільство діяти спільно. Про це Денісова написала на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Поки рідні, друзі та небайдужі люди вимагають від правоохоронців покарання винних, замовники цього цинічного нападу й досі перебувають на свободі. На жаль, таких випадків в Україні сотні, і з кожним роком їх кількість зростає. Закликаю представників ЗМІ та громадянське суспільство діяти спільно задля припинення безкарності за злочини проти активістів та правозахисників", - написала Денісова.

Вона також принесла глибокі співчуття родині та друзям активістки.

Як повідомляв УНН, 31 липня 2018 року невідомі облили Гандзюк кислотою, внаслідок чого вона отримала хімічні опіки понад 30% шкіри. Вона перенесла 11 операцій, однак не витримала важкої травми. Активістка померла 4 листопада 2018 року у лікарні, де вона перебувала протягом останніх місяців.

За вчинення злочину винесено вирок п’ятьом особам: безпосередньому організатору злочину Сергію Торбіну та його співучасникам - Микиті Грабчуку, Володимиру Васяновичу, В’ячеславу Вишневському та Віктору Горбунову. Їм призначено покарання від трьох до шести з половиною років. 

Водночас, проводиться розшук одного із ключових фігурантів справи – основного, за даними слідства, організатора нападу Олексія Левіна. А голові Херсонської облради повідомили про підозру.

Слідство у справі Гандзюк триває у межах п’яти кримінальних проваджень під процесуальним керівництвом Генпрокуратури.

У СБУ пообіцяли найближчим часом оприлюднити результати розслідування справи Гандзюк.

Українські Національні Новини

Суспільство