vcheni-vidkrili-ekzoplanetu-masa-yakoyi-v-shist-raziv-perevischuye-masu-yupitera

Вчені відкрили екзопланету, маса якої в шість разів перевищує масу Юпітера

 • 14081 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Аспірант Інституту астрономії Гавайського університету (IfA) виявив екзопланету, і це найближча до Землі з коли-небудь виявлених на відстані всього 35 світлових років. Про це інформує УНН з посиланням на Scitech Daily.

Деталі

Використовуючи дослідження COol Companions ON Ultrawide orbiTS (COCONUTS), аспірант IfA Чжоцзянь Чжан і група астрономів Майкл Лю і Зак Клейтор, Вільям Бест і Роберт Сіверд ідентифікували планету, що приблизно в шість разів перевищує масу Юпітера.

Дослідження групи, привело до відкриття низькотемпературної газової планети-гіганта, що обертається навколо маломасивних червоних карликових зірок. Вони назвали нову планетну систему COCONUTS-2 і нову планету COCONUTS-2b.

"З масивної планетою на орбіті з надшироким поділом і дуже холодною центральною зіркою COCONUTS-2 являє собою зовсім іншу планетну систему, ніж наша власна сонячна система", - пояснив Чжан.

COCONUTS-2b - друга з виявлених на сьогоднішній день найхолодніших екзопланет з температурою всього 160 градусів за Цельсієм. Проте, вихід енергії планети більш ніж в мільйон разів слабший, ніж у Сонця, тому планету можна виявити тільки за допомогою інфрачервоного світла з меншою енергією.

Вперше планету було помічено ще в 2011 році, але дослідники вважали, що вона сама по собі без "зірки-господаря". Нове дослідження, показало, що планета насправді обертається навколо своєї зірки на відстані, що в 6 000 разів перевищує Землю навколо Сонця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вертоліт Nasa Ingenuity здійснив найдовший і найшвидший політ на Марсі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Податкові декларації Трампа передадуть до Конгресу США

     • 12542 переглядiв

    У Росії впав винищувач Су-35

     • 66083 переглядiв

    ДТП в районі Кільцевої: машини викинуло на узбіччя

     • 28064 переглядiв