vcheni-vigadali-yak-likuvati-rak-za-dopomogoyu-mrt

Вчені вигадали, як лікувати рак за допомогою МРТ

 • 26015 переглядiв

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Британські вчені розробили нову технологію лікування пухлин, засновану на магнітному впливі на злоякісні клітини, передає УНН з посиланням на Advanced Science.

Деталі

Новий метод називається "мінімально інвазивна абляція під візуальним контролем" (MINIMA - ред.). В його основі лежить використання апарату МРТ (магнітно - резонансна томографія - ред.) і металевих нагрітих сфер діаметром 2 мм.

МРТ, як правило, застосовується з метою діагностики. Але в даному випадку магнітне поле, створюване сканером, дозволяє пересувати сталеві кульки всередині тіла. Таким чином, сфери починають рухатися в бік пухлини з точністю в 0,3 мм.

Завдяки отриманому теплу вони руйнують ракові клітини і не зачіпають здорові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лікар розповів, чи можна онкопацієнтам приймати ацетогеніни

Розробка належить групі вчених з Університетського коледжу Лондона. Вчені провели успішні дослідження на мишах, щурах і мозку свині. Вчені відзначають, що метод MINIMA, після низки клінічних досліджень, дозволить ефективно лікувати онкозахворювання у людей.

По темі

Фахівці лікарні ізраїльської онкології LISOD розповіли, чи проводяться в Україні клінічні дослідження і хто може стати учасником.

Українські Національні Новини

Суспільство