vcheni-viyavili-divni-signali-z-galaktiki-za-3-mlrd-svitlovikh-rokiv

Вчені виявили дивні сигнали з галактики за 3 млрд світлових років

 • 17048 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Вчені Каліфорнійського університету в Берклі виявили 72 дивних сигнали, коли розшифровували 400 терабайтів інформації, отриманої з карликової галактики, до якої 3 мільярди світлових років від Землі. Про це УНН повідомляє з посиланням на ВВС Україна.

Джерело сигналу, який отримав умовну назву FRB 121102, - унікальне, оскільки тільки воно регулярно подає швидкі радіоспалахи такого типу.

Сигнали, про які йде мова, були виявлені за допомогою радіотелескопу "Грін-Бенк" в американському штаті Західна Вірджинія. Науковий співробітник Берклі Джеррі Чан розробив спеціальний алгоритм, який використовувався для детального вивчення 400 терабайтів радіоінформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hubble сфотографував "ліниву" галактику

Знайдені сигнали - це швидкі, але відчутні радіоімпульси. Щось схоже вчені вже спостерігали у 2007 році, проте лише зараз знахідка привернула увагу вчених.

"Природа об'єкту, що їх виробляє, невідома", - повідомили у SETI. Існує кілька теорій походження сигналів, одна з них навіть припускає, що вони посилаються розумною позаземною субстанцією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли найстарішу галактику

Минулого року вчені з Гарвардського університету припустили, що імпульси можуть бути витоками енергії з потужних передавачів, збудованих позаземними цивілізаціями, які здійснюють космічні експедиції.

На думку дослідників, для таких експедицій може використовуватись принцип так званого сонячного вітрила. Невеликий тиск, створюваний світлом (фотонами), може давати слабке, але постійне прискорення, яке теоритично дало б космічному кораблю зрештою досягати швидкостей, близьких до світлових.

Дослідження проводяться у рамках міжнародного проекту з пошуку позаземних цивілізацій SETI. Він діє з 1959 року, а передумовою його існування є теза про те, що будь-яка технологічно розвинена цивілізація спроможна подавати сигнали на певній частоті. Пошуки фінансуються американськими компаніями та NASA.

Українські Національні Новини

Технології