vcheni-vvazhayut-scho-dinozavri-pochali-vimirati-sche-do-padinnya-asteroyida

Вчені вважають, що динозаври почали вимирати ще до падіння астероїда

 • 19332 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Британські вчені вважають, що динозаври могли стати жертвою власного успіху. На думку дослідників, вони могли почати вимирати ще до падіння астероїда, оскільки зайняли всю планету. Про це УНН повідомляє з посиланням на статтю опубліковану ВВС.

В той період з'явилися сотні різних динозаврів, від жорстокого тиранозавра до довгошийого диплодока. Проте з часом почався занепад, оскільки вони заполонили всю Землю.

Теорія, викладена вченими, реконструює шляхи динозаврів, коли вони перемістились з Південної Америки.

"Вони з'явились і дуже швидко перемістилися у всі частини Землі", - сказав дослідник, доктор Університету Редінга Кріс Вендітті.
За його словами, динозаври швидко поширилися по спустошеній планеті, використовуючи кожну можливість для розвитку.

Але до кінця свого царювання, цей розвиток уповільнився, оскільки вони адаптувалися практично до будь-якого середовища на Землі. Вижили тільки пташині динозаври.

"Вони заповнили Землю, нікуди було рухатися. Динозаври пристосовувалися до місця проживання, тому вже не могли створити нові види", - заявив доктор Сіара О'Донован з Університету Редінга. "Для них це був фінальний цвях в домовині, окрім птахів", - каже він.

Дослідження базується на статистичному методі, який визначає, де існував кожен з видів динозаврів на земній кулі.
Але не всі дослідники переконані в тому, що динозаври вимирали ще до падіння астероїда.

"Динозаври постійно розвивалися протягом Крейдового періоду, незадовго до того, як континенти розпалися на менші частини", - вважає професор Університету Портсмута Девід Мартілл.

На його думку, вони продовжували урізноманітнюватись аж до падіння астероїда.

Українські Національні Новини

Технології