vcheni-zayavili-scho-pfizer-zakhischaye-lishe-na-33-vid-zarazhennya-omicron-ale-garantuye-70-zakhistu-vid-gospitalizatsiyi

Вчені заявили, що Pfizer захищає лише на 33% від зараження Omicron, але гарантує 70% захисту від госпіталізації

 • 22521 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Вакцина Pfizer виявилася менш ефективною в боротьбі з коронавірусом штаму Omicron. Як з'ясували вчені Discovery Health, Pfizer-BioNTech захищає від зараження новим варіантом вірусу лише на 33%, гарантуючи при цьому 70% захисту від госпіталізації. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Деталі

Дослідження було проведено в період, коли новий штам Omicron вперше був виявлений в Південно-Африканській Республіці і Ботсвані (з 15 листопада по 7 грудня).

Вчені вивчили 211 тисяч позитивних результатів тестів на COVID-19, з яких 41% припадав на дорослих, які отримали дві дози вакцини вакцини Pfizer. Близько 78 тисяч позитивних результатів тестування були пов'язані із зараженням Omicron.

Повідомляється, що через кілька тижнів після першого випадку зараження новим штамом, мутація вірусу швидко поширилася в південноафриканській провінції Гаутенг, яка є найбільш густонаселеною в регіоні.

Як зазначає виконавчий директор Discovery Health доктор Райан Ноа, штамом Omicron хворіють більше 90% в Південній Африці.

Говорячи про результати дослідження, вчені заявляють, що хоча кількість випадків зараження зростає, кількість госпіталізацій не збільшується. На їхню думку, це вказує на те, що ризик госпіталізації при інфікуванні Omicron нижче в порівнянні з "Дельта"-штамом, або іншими штамами.

Повідомляється, що кількість госпіталізацій дорослих з діагнозом COVID-19 зараз на 29% нижче в порівнянні з хвилею, яку Південна Африка пережила в середині 2020 року.

Discovery Health попередив, що результати дослідження слід вважати попередніми.

Цитата

“Зараз важливо не робити висновки про динаміку хвороби в будь-якій країні. Наприклад, в Південній Африці поширена думка, що Omicron може бути набагато м'якшим, тоді як звіти з Данії в цілому говорять про зворотне", - заявив старший науковий співробітник Саутгемптонського університету Майкл Хед.

Додамо

Минулого тижня ізраїльські дослідники заявили, що вакцинація трьома дозами вакцини Pfizer від COVID-19 захищає від нового варіанту коронавірусу Omicron. Бустерна доза збільшує можливість нейтралізувати новий штам приблизно в 100 разів.

Українські Національні Новини

Суспільство