vcheni-znayshli-starodavniy-nekropol-poruch-iz-zaliznichnim-vokzalom-parizha

Вчені знайшли стародавній некрополь поруч із залізничним вокзалом Парижа

 • 949110 переглядiв

КИЇВ. 20 квітня. УНН. Вчені знайшли стародавній некрополь поруч із залізничним вокзалом Парижа. Про це інформує France24, пише УНН.

Деталі

Усього за кілька метрів від жвавого залізничного вокзалу в центрі Парижа вчені знайшли 50 могил стародавнього некрополя, якому вже майже 2000 років.

Якимось чином на некрополь не натрапили під час численних дорожніх робіт протягом багатьох років, а також будівництва вокзалу Порт-Рояль в 1970-х роках. Проте плани нового виходу для вокзалу спонукали до археологічних розкопок зараз.

Камілла Колонна, антрополог з Французького національного інституту превентивних археологічних досліджень, заявила на прес-конференції, що вже є "вагомі підозри", що це місце знаходиться поблизу південного некрополя Лютеції.

Некрополь "Сен-Жак", найбільше місце поховання в галло-римському місті Лютеція, раніше було частково розкопано в 1800-х роках. Проте з могил вилучили лише дорогоцінні предмети, а багато скелетів, поховання та інші артефакти залишили. Потім некрополь засипали.

Команда  Французького національного інституту превентивних археологічних досліджень виявила одну секцію, яка ніколи раніше не була розкопана.

"Ніхто не бачив цього з часів античності", - сказав президент Інституту Домінік Гарсія.

Також, він додав, що розкопані могили відкривають "вікно у світ Парижа часів античності".

Нагадаємо

Археологи виявили римський храм під цвинтарем у центральній Англії.

Українські Національні Новини

Новини Світу