vchora-okupanti-vdarili-po-vinnichini-raketami-kindzhal-povitryani-sili-zsu

Вчора окупанти вдарили по Вінниччині ракетами "Кинджал" – Повітряні сили ЗСУ

 • 1379162 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Вчора, 7 серпня, російські окупанти вдарили по Вінниччині гіперзвуковими ракетами Х-47М "Кинджал". Про це в Telegram повідомили Повітряні сили ЗСУ, інформує УНН.

Цитата

"7 серпня по військових об’єктах у Вінницькій області російські окупанти застосували гіперзвукові ракети повітряного базування Х-47М "Кинджал". Основним носієм ракет цього типу є винищувач МіГ-31, також можуть застосовуватись бомбардувальники Ту-22М3 та Ту-160", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Х-47М "Кинджал" – найновіший тип ракет, які з'явилися на озброєнні армії рф у 2018 році. Їхня бойова частина важить 500 кг.

Після пуску з літака ракета піднімається на велику висоту у верхні шари атмосфери. Під час заходу на ціль по балістичній траєкторії може розвивати швидкість приблизно 12 тисяч км/год.

Тактико-технічні характеристики цієї ракети не дають змогу наявним у ЗСУ засобам ППО ефективно виявляти та знищувати її, повідомили у Повітряних силах.

Додали, що з 24 лютого 2022 року зафіксовано лише кілька бойових застосувань ракет цього типу, які ворог намагається використовувати по "надзвичайно важливих цілях".

Нагадаємо

Ввечері 7 серпня кілька російських ракет влучили у військові об'єкти Вінницької області, є постраждалі.

Українські Національні Новини

Війна