vdalos-uniknuti-naygirshogo-prognozu-shmigal-pro-padinnya-vvp-na-30-4

Вдалось уникнути найгіршого прогнозу: Шмигаль про падіння ВВП на 30,4%

 • 554517 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Завдяки злагодженості українців вдалося уникнути найгіршого прогнозу падіння ВВП, попри те, що через повномасштабну агресію росії 2022 рік став найскладнішим роком для української економіки. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, передає УНН.

Цитата

«Через повномасштабну агресію росії 2022 рік став найскладнішим роком для української економіки. Попередня оцінка падіння ВВП за даними Міністерства економіки складає 30,4%. Попри такий суттєвий спад — це краще, ніж усі наші попередні прогнози», - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що коли росія почала терористичні обстріли української критичної інфраструктури, то були значні побоювання, що економіка може впасти на 35-40%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потреби України у зовнішньому фінансуванні у 2023 році можуть досягти 57 млрд доларів - МВФ

«Цього не сталося. Силам ППО вдалося збити більшість російських ракет. Енергетики змогли втримати нашу енергосистему єдиною. Уряд зі свого боку вів роботу з партнерами щодо отримання партій генераторів, трансформаторів та іншого обладнання, необхідного для ремонтів мереж», - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що український бізнес вкотре показав свою неймовірну адаптивність.

«Було завезено майже 670 тисяч генераторів різної потужності. Уряд запровадив нульове розмитнення для невеликих генераторів, а також дав можливість бізнесу отримати кредит на такі генератори під 0% до 5 років», - розповів Шмигаль.

Доповнення

Падіння ВВП України у 2022 році оцінюється на рівні 30,4%, що є кращим показником, ніж передбачалося.

Українські Національні Новини

Політика