vedutsya-peregovori-reznikov-pro-poshuk-platformi-schodo-nadannya-ukrayini-taktichnoyi-aviatsiyi

Ведуться переговори: Резніков про пошук платформи щодо надання Україні тактичної авіації

 • 855330 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що ведуться переговори із західними партнерами про пошуку платформи для надання Україні тактичної авіації. Про це міністр оборони України сказав на спільній пресконференції з віце-прем’єр міністром — міністром національної оборони Республіки Польща Маріушем Блащаком у Києві, передає УНН.

Цитата

"Що це буде — F-16, Gripеn — це питання дискусій з партнерами з країн НАТО", — підкреслив міністр, зазначивши, що з огляду на ймовірний наступ росіян, Україна веде переговори з партнерами щодо отримання далекобійних засобів ураження з дальністю від 150 км, оскільки таке озброєння, на прикладі РСЗО HIMARS, довело свою ефективність на полі бою.

"Вони бояться HIMARS, тому всі свої важливі склади з паливом, амуніцією, командні пункти винесли за 120 км від лінії фронту. Тому ми обговорюємо з партнерами засоби ураження дальністю 150 км. Тоді ми зможемо в місця концентрації ворога завдавати ураження і не дати піти їм в цей наступ легкою прогулянкою", — резюмував міністр оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські танкісти розпочнуть тренування у Польщі вже за декілька днів

Раніше

Міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи відмову президента США Джо Байдена надати літаки F-16 Україні, пояснив, що усі види зброї проходили "Ні". Він зауважив, що це - "перший етап".

Українські Національні Новини

Політика