velichezne-nedopratsyuvannya-ogpu-ta-op-mosiychuk-rozpoviv-pro-robotu-rosiyskikh-kompaniy-v-ukrayini-pid-chas-viyni

"Величезне недопрацювання ОГПУ та ОП": Мосійчук розповів про роботу російських компаній в Україні під час війни

 • 347025 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Російські компанії не повинні працювати на території України, тим паче - під час війни. Таку думку журналістам УНН висловив громадський діяч та колишній нардеп Ігор Мосійчук. Він наголосив: те, що фірми, які мають у своїй структурі засновників з російським громадянством, досі працюють - недопрацювання ОГПУ та Офісу Президента.

Цитата

"Я вважаю, що це величезне недопрацювання ОГПУ та ОП, тому що крім всього це (робота таких компаній - ред.) величезна дірка в нашому бюджеті. Ми конфісковуємо кораблі рф, білорусі, а в той же час люди, які є колаборантами, спокійно займаються бізнесом в Україні", - наголосив Мосійчук.

Деталі

Одними з таких компаній, що мають у своїй структурі засновника з російським громадянством є 3 одеські фірми, які ще й афілійовані з заочно арештованим в Україні колишнім депутатом Русланом Тарпаном: “Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова". Засновником цих компаній значиться Раміль Шайдуллін, який має російський паспорт.

Своєю чергою сам Руслан Тарпан - головний підозрюваний у розкраданні сотень мільйонів гривень під час будівництва проекту "Глибоководний випуск", на думку низки експертів та депутатів, повинен бути внесеним до списку колаборантів за свою співпрацю з росією.

На думку Ігоря Мосійчука, відсутність Тарпана в списках та те, що афілійовані з ним компанії досі працюють в Україні може вказувати на "вибірковість" з боку влади.

"У нас боротьба з колаборантами і тими, хто співпрацює з російським бізнесом насправді знаходиться на такому вибірковому рівні. Тобто цього ми чіпаємо, а іншого ні.

У мене на Батьківщині, це Миргородський район Полтавської області, є сільськогосподарське підприємство, де власник член міської Думи Волгограда, який явно висловлюється у соцмережах і скрізь за "спецоперацію", на той же Миргород відбуваються наводки, але СБУ це не відпрацьовує. Якщо не відпрацьовують от таких, то що говорити про цього одеського бізнесмена Тарпана?" - задається питанням Мосійчук.

Раніше

Журналісти УНН виявили зв’язок Руслана Тарпана з роботою так званого "медіахолдингу ОПЗЖ".

Окрім російських громадян у складі компаній і "дружби з опзж" Руслан Тарпан також прославився й тим, що був нагороджений федеральною службою охорони росії "за демонстрацію престижу і слави российского государства".

З 2017 року Тарпан попри розшук, перебуває за межами Україні, вірогідно в ОАЕ. Але прокуратура запевняє, що вже готує запит на його екстрадицію.

Українські Національні Новини

Політика