velika-britaniya-nazvala-deportatsiyu-ditey-rosiyeyu-sistematichnoyu-sproboyu-sterti-maybutnye-ukrayini

Велика Британія назвала депортацію дітей росією "систематичною спробою стерти майбутнє України"

 • 1062804 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Депортація дітей росією - це "систематична спроба стерти майбутнє України", заявив у четвер міністр закордонних справ Великої Британії, інформує УНН.

Цитата

«Назвемо це як є. Насильницька депортація росією невинних українських дітей – це систематична спроба стерти майбутнє України», – написав Джеймс Клеверлі у Twitter.

Що було раніше

17 березня Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженого президента з прав дитини.

«Президент російської федерації імовірно несе відповідальність за військовий злочин незаконної депортації населення (дітей) та незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до російської федерації (за статтями 8(2)(a) )(vii) та 8(2)( b) (viii) Римського статуту)», - йдеться у заяві МКС.

росія заявила, що не визнає юрисдикцію МКС та вважає його рішення «нікчемними».

«Вважаємо… питання обурливим та неприйнятним. росія, як і низка інших держав, не визнають юрисдикцію цього суду і, відповідно, будь-які рішення такого роду для росії є нікчемними з юридичної точки зору», — заявили в кремлі.

Українські Національні Новини

Новини Світу