velika-britaniya-ne-naprvlyaye-viyskovu-dopomogu-moldovi-cherez-poboyuvannya-rosiyskoyi-agresiyi

Велика Британія не напрвляє військову допомогу Молдові через побоювання російської агресії

 • 444413 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. За словами міністра закордонних справ Джеймса Клеверлі, Велика Британія вважає, що найкращий спосіб захистити Молдову від нападу росії — це не надсилати їй військову підтримку, а захистити Україну. Про це пише Reuters, передає УНН.

Цитата

"Ми твердо віримо, що один із найкращих способів захистити Молдову від фізичного нападу - допомогти українцям захистити себе від російської агресії", - сказав Клеверлі в четвер на пресконференції під час офіційного державного візиту до Молдови.

"Небагато суспільств розуміють закулісну тактику зловмисної діяльності росії краще, ніж Молдова і Грузія", - сказав Клеверлі, додавши, що "Велика Британія не буде сидіти склавши руки, поки Москва кричачи підриває їх демократію, суверенітет і територіальну цілісність".

Деталі

Візит міністра є частиною плану Сполученого Королівства оголосити про додаткову фінансову підтримку Молдови та Грузії.

Молдова має отримати понад 12 мільйонів доларів у вигляді "фінансування економічних реформ та реформ управління, зокрема в енергетичному секторі".

"Нове зобов'язання для Молдови йде на додаток до 12 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 14 мільйонів доларів), які вже роблять внесок у критично важливу роботу щодо боротьби з корупцією та забезпечення прозорості в країні", - йдеться у заяві уряду Великої Британії у четвер.

Клеверлі також оголосить про внесок у розмірі понад 600 000 доларів, "спрямований на створення умов для вільних і справедливих виборів у 2024 році та їх захист від зовнішнього втручання".

"Велика Британія нарощує фінансову підтримку Молдові та Грузії, оскільки вони продовжують страждати від дестабілізуючого впливу незаконного вторгнення путіна в Україну", - йдеться у заяві.

Раніше

Президент Молдови Майя Санду звинуватила Москву у плануванні державного перевороту з метою повалення уряду.

Українські Національні Новини

Новини Світу