velika-britaniya-pidtrimuye-ideyu-mizhnarodnogo-tribunalu-nad-putinim-glava-mzs

Велика Британія підтримує ідею міжнародного трибуналу над путіним – глава МЗС

 • 129827 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що країна підтримує ідею міжнародного кримінального трибуналу над російським диктатором володимиром путіним та іншими російськими чиновниками через вторгнення рф в Україну. Про це пише УНН із посиланням на The Guardian.

Цитата

"Ми цілком розуміємо, що путін і всі ті, хто стоїть за жахливими воєнними злочинами, які здіійснюють в Україні, мають бути притягнуті до відповідальності, і ми дуже тісно співпрацюємо з міжнародним кримінальним судом", - заявила Трасс.

Деталі

Вона повідомила, що розмовляла з українським урядом щодо ідеї міжнародного трибуналу.

"Ми відкриті для ідеї трибуналу, ми зараз розглядаємо її, але ми хочемо найефективнішого способу судового переслідування тих людей, які здійснили ці жахливі воєєні злочини, зокрема зґвалтування, сексуальне насильство, невибіркові  напади на цивільних осіб. Якщо трибунал допоможе це зробити, то Велика Британія безперечно розглядає можливість його підтримки", - додала дипломат.

Раніше

Парламентський орган головної європейської правозахисної організації у квітні ухвалив резолюцію, яка закликає всіх її членів та держав-спостерігачів створити міжнародний кримінальний трибунал, наділений повноваженнями розслідувати та переслідувати російських політиків, солдатів, які здійснили воєнні злочини в Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство