velika-britaniya-priyednalasya-do-diplomatichnogo-boykotu-zimovoyi-olimpiadi-v-kitayi

Велика Британія приєдналася до дипломатичного бойкоту зимової Олімпіади в Китаї

 • 16584 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що його країна приєдналася до дипломатичного бойкоту зимових Олімпійських ігор в Пекіні, які мають відбутися в лютому 2022 року. Про це пише ВВС, передає УНН.

Деталі

Оголошення Джонсона було зроблено в середу під час запитань до прем’єр-міністра після того, як колишній лідер консерваторів Іен Дункан Сміт закликав до "дипломатичного бойкоту" великої спортивної події.

У парламентській заяві Джонсон вказав, що зазвичай не підтримує "спортивний бойкот". Але він повідомив, що міністри не планують відвідувати ігри через ймовірні порушення прав людини в Китаї.

Пекін рішуче заперечує ці звинувачення.

Бойкот Британії стався після подібних заяв США та Австралії на початку цього тижня. Китай засудив Сполучені Штати за їхнє рішення і пригрозив помстою.

Доповнення

Останніми роками зросла напруженість між Китаєм та кількома західними країнами через низку дипломатичних питань.

США звинуватили Китай у геноциді уйгурів в західному регіоні Сіньцзян - твердження, яке Китай неодноразово відкидав.

Відносини також напружені через придушення Китаєм політичних свобод у Гонконзі та через занепокоєння щодо китайської тенісистки Пен Шуай, яку не бачили на публіці кілька тижнів після того, як вона звинуватила високопоставленого урядовця в нападі.

Минулого тижня Жіноча тенісна асоціація призупинила всі турніри в Китаї через "серйозні сумніви" щодо безпеки Пен Шуай.

Тим часом Австралія все частіше починає розглядати Китай, як загрозу безпеці на тлі звинувачень у тому, що Пекін втручався в австралійську політику та суспільство. Нині, двоє громадянам Австралії залишаються ув’язненими в Китаї.

Китай заявив, що всі звинувачення проти нього сфабриковані.

Додамо

Інші країни, включаючи Канаду та Японію, також розглядають можливість дипломатичного бойкоту ігор.

Нова Зеландія підтвердила, що не відправлятиме чиновників до Пекіна переважно через пандемію коронавірусу, але також висловила стурбованість проблемами прав людини в Китаї.

Українські Національні Новини

Новини Світу