velika-britaniya-ta-frantsiya-domovilisya-pro-navchannya-ukrayinskikh-morskikh-pikhotintsiv

Велика Британія та Франція домовилися про навчання українських морських піхотинців

 • 702067 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Велика Британія та Франція домовилися про навчання українських морських піхотинців, що допоможе Україні отримати "вирішальну перевагу на полі бою", заявив у п'ятницю прем'єр-міністр Ріші Сунак. Про це УНН інформує з посиланням на The Guardian.

Деталі

На першому саміті між Францією та Великою Британією з 2018 року Сунак та президент Франції Еммануель Макрон підтвердили, що п'ятнична зустріч знаменує собою "новий початок".

Виступаючи на спільній пресконференції, два лідери наголосили на важливості спільних дій для подолання таких викликів, як енергетика та безпека, підтвердивши непохитну підтримку України.

"Ми домовилися про навчання українських морських піхотинців, що допоможе Україні отримати вирішальну перевагу на полі бою і виграти цю війну", - сказав Сунак.

Він зазначив, що Велику Британію та Францію пов'язують"особливі узи та особлива відповідальність", коли безпеці Європи загрожує небезпека, додавши, що дві країни завжди будуть в авангарді оборони Європи.

Мігранти

Щодо перетину малих човнів протоки Ла-Манш Сунак сказав, що Велика Британія внесе 480 мільйонів фунтів стерлінгів (майже 580 мільйонів доларів) протягом трирічного періоду у партнерстві з Францією, щоб допомогти у боротьбі з нелегальними мігрантами.

Крім того, Франція створить спеціально навчений постійний мобільний поліцейський підрозділ для боротьби з невеликими суднами.

Додаткові безпілотники та технології спостереження, новий координаційний центр з постійними офіцерами зв'язку з Великої Британії та розширення співпраці між Національним агентством боротьби зі злочинністю та його французьким колегою також входять до нових заходів щодо цього.

"Емануель і я поділяємо те саме переконання, що злочинні угруповання не повинні вирішувати, хто приїжджає в наші країни", - додав Сунак.

Українські Національні Новини

Новини Світу