velika-britaniya-u-ponedilok-mozhe-ogolositi-pro-nadannya-tankiv-challenger-2-dlya-ukrayini

Велика Британія у понеділок може оголосити про надання танків Challenger 2 для України

 • 441698 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Велика Британія незабаром може оголосити про свої плани відправити Україні танки Challenger 2. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на джерела з української влади, передає УНН

Деталі

Як повідомляють джерела видання, Велика Британія вже прийняла позитивне рішення щодо надання танків Україні і може оголосити про це в понеділок. Та кількість танків Challenger 2, якк планує надати Сполучене Королівство, не мала б суттєвої різниці на полі бою, але це був би перший крок для надання Україні танків.

В Києві висловили сподівання, що це відкриє шлях для Німеччини. В Європі є понад 2000 Leopard 2, які знаходяться на озброєнні в 13 країнах, але за договорами купівлі-продажу необхідна згода Берліна, перш ніж будь-яку техніку німецького виробництва реекспортувати в Україну.

Німецькі джерела повідомили, що це рішення залишається складним для Уряду через спадщину Другої світової війни. Проте, що допоможе канцлеру Олафу Шольцу, так це «інші країни-союзники, які приймають подібні рішення» щодо постачання танків.

Нагадаємо

На Даунінг-стріт вперше підтвердили, що британський уряд планує надати Україні танки Challenger 2, щоб допомогти протидіяти російському вторгненню.

Українські Національні Новини

Новини Світу