velika-britaniya-vaktsinuvatime-vrazlivikh-ditey-molodshogo-viku-proti-covid-19

Велика Британія вакцинуватиме "вразливих" дітей молодшого віку проти COVID-19

 • 13574 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. У середу Велика Британія заявила, що почне вакцинувати "вразливих" дітей віком від 5 до 11 років від COVID-19 після того, як регулятор з питань лікарських засобів країни схвалив використання нижчої дози вакцину Pfizer-BioNTech для цієї вікової групи. Про це пише УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

Діти отримають дві дози вакцини Pfizer-BioNTech по 10 мкг - третину дози для дорослих - з інтервалом у вісім тижнів між першою і другою дозами, повідомляє Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JCVI).

Рішення про те, чи пропонувати щеплення дітям молодшого віку, буде прийнято після того, як будуть розглянуті додаткові дані щодо швидкого поширення варіанту Omicron та ефекту від імунізації маленьких дітей, повідомляє JCVI.

"Більшість дітей у віці від 5 до 11 років мають дуже низький ризик серйозних захворювань через COVID-19, – повідомив керівник JCVI з імунізації проти COVID-19 Вей Шен Лім. - Однак деякі діти віком від 5 до 11 років мають основні захворювання, які піддають їх підвищеному ризику, і ми радимо цим дітям зробити щеплення в першу чергу".

JCVI також рекомендував запропонувати повторні щеплення підліткам віком від 16 до 17 років і тим, хто у віці від 12 до 15, які перебувають у групі клінічного ризику у відповідь на варіант Omicron.

Додамо

В США регулятор FDA рекомендував вакцинувати дітей віком від 5 до 11 років наприкінці жовтня.

Українські Національні Новини

Новини Світу