velika-britaniya-vistupaye-proti-uchasti-rosiyan-ta-bilorusiv-v-olimpiadi-2024

Велика Британія виступає проти участі росіян та білорусів в Олімпіаді-2024

 • 1181810 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Велика Британія виступає проти участі російських чи білоруських спортсменів на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, заявив у середу офіційний представник прем'єр-міністра, повідомляє PA Media, інформує УНН.

Деталі

Прессекретар сказав, що Велика Британія "дуже ясно" дала зрозуміти Міжнародному олімпійському комітету (МОК), що вона не хоче участі росії та білорусі, повідомляє PA.

З росією "треба поводитися як із державою-ізгоєм, і вона не повинна мати можливості узаконювати свою незаконну війну в Україні", - додав представник.

"Ми, та й багато інших країн, завжди були недвозначними у цьому, і ми хочемо переконатися, що ми продовжуємо говорити про це єдиним голосом".

Доповнення

Минулого тижня МОК заявив, що російські та білоруські спортсмени виступатимуть як нейтральні спортсмени, якщо вони братимуть участь в Олімпіаді.

МОК виклав багатоетапний план участі російських та білоруських спортсменів у літніх Іграх 2024 року в Парижі та зимових Олімпійських іграх 2026 року в Мілані, стверджуючи, що "жодному спортсмену не можна перешкоджати у змаганнях лише через його паспорт".

Тим часом, МОК заявив, що продовжить свої санкції проти російських та білоруських державних урядовців та заборонить спортивні заходи, організовані федераціями обох країн.

Українські Національні Новини

Новини Світу