velika-britaniya-vivela-programu-vaktsinatsiyi-proti-covid-19-na-zavershalnu-fazu

Велика Британія вивела програму вакцинації проти COVID-19 на завершальну фазу

 • 14515 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. У Великій Британії люди у віці від 21 року можуть бронювати вакцинацію від коронавірусу з сьогоднішнього дня. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Національної служби охорони здоров'я (NHS) країни.

Програма вакцинації в країні таким чином наближається до завершальної фази, через шість місяців після того, як 90-річна Маргарет Кінан стала першою, хто отримав щеплення.

Деталі

Близько мільйона людей у ​​віці від 21 року і старше, а також ті кому виповниться 21 до 1 липня, тепер мають право записатися на вакцинацію від коронавірусу, у Великій Британії.

Починаючи з сьогоднішнього дня буде розіслано близько 972 тисяч текстових повідомлень з пропозицією призначити зустрічі для отримання обох доз через національну систему бронювання, зазначає Sky News.

Керівник програми вакцинації від COVID-19 Національної служби охорони здоров'я Великої Британії, доктор Емілі Лоусон сказала, що "кампанія вакцинації NHS перебуває на завершальному етапі введення першої дози".

Останній крок означатиме, що тільки люди у віці від 18 до 20 років ще не входять до переліку тих, кому можна записатися на вакцинацію, та й це, як очікується, відбудеться до кінця цього тижня.

Всього тиждень тому програма вакцинації в країні була розширена на людей у ​​віці від 25 до 29 років.

Доповнення

За даними уряду Великої Британії, у країні першою дозою щеплені уже 41 831 056 людей, двома дозами - 30 209 707 осіб. Всього проведено 72 040 763 щеплень.

Чисельність населення країни 2015 року становила 64,088 млн осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу