velika-britaniya-zadiyala-noviy-vinischuvach-nevidimku

Велика Британія задіяла новий винищувач-невидимку

 • 16926 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Велика Британія вперше розгорнула новий винищувач у місії проти терористичного угрупування "Ісламська держава". Про це УНН повідомляє з посиланням на CNN.

"Велика Британія успішно завершила першу оперативну місію свого винищувача нового покоління - Lockheed Martin Lightning F-35B", - пише видання.

Літак довжиною трохи більше 15,5 метра з розмахом крил майже 11 метрів в неділю пролетів поруч з літаком Typhoon над небом Іраку і Сирії, "у межах боротьби проти ДАЕШ (інша назва "ІД" - ред.)", вказали в міністерстві оборони Великоъ Британії.

Технологія "стелс" літака дозволяє йому бути непоміченим у повітряному просторі. Він може досягати надзвукових швидкостей і проводити зльоти з коротким розгоном та вертикальні посадки.

Операційний дебют відбувся після навчань Lightning Dawn, під час яких літаки нарощували свої функціональні можливості на Кіпрі.

Залучення F-35B стало частиною вкладу Великої Британії в глобальну коаліцію проти "ІД" в Іраку і Сирії, хоча літаки і не здійснювали ударів.

Спочатку міністерство оборони Великої Британії повідомило, що два літаки здійснювали патрулювання над Сирією, і з тих пір було ще 12 бойових вильотів.

Нагадаємо, у РФ провели тестування нового стелс-безпілотника "Охотник".

Українські Національні Новини

Новини Світу