velika-britaniya-zaklikav-izrayil-i-palestinu-vidmovitisya-vid-krokiv-scho-uskladnyuyut-vstanovlennya-miru

Велика Британія закликала Ізраїль і Палестину відмовитися від кроків, що ускладнюють встановлення миру

 • 10678 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Лондон закликає ізраїльтян і палестинців до відмови від кроків, що ускладнюють встановлення миру на Близькому Сході. Про це заявив міністр зовнішньополітичного відомства Сполученого Королівства Борис Джонсон після зустрічі з прем'єр-міністром єврейської держави Беньяміном Нетаньягу, що відбулася в середу в Лондоні, передає УНН з посиланням на комюніке Форин-офіс.

“Ми продовжуємо тиснути як на Ізраїль, так і на палестинську адміністрацію, доводячи необхідність утримуватися від дій, які ускладнюють встановлення миру. Зведення єврейських поселень на Західному березі річки Йордан є настільки ж істотною перешкодою на шляху до цієї мети, як і тероризм, підбурювання до застосування насильства і відмова деяких визнавати право Ізраїлю на існування”, - зазначив Джонсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина та Ізраїль відновлять міжурядові консультації

У заяві також говориться, що глава британського МЗС засудив провокації проти Ізраїлю і ракетні обстріли цієї країни. У той же час він вказав на “необхідність проведення Ізраїлем прозорого і незалежного розслідування випадків загибелі більш ніж 120 палестинців під час недавніх акцій протесту в секторі Газа, так само як і випадків поранення понад 10 тис. осіб”.

“Ми вкрай стурбовані загибеллю більш ніж 120 палестинців в останні тижні і посилюється ситуацією в секторі Газа. У народів Ізраїлю і Гази є право на нормальне життя в мирних умовах, без постійних побоювань за власну безпеку”, — підкреслив Джонсон. Він також заявив про тверду прихильність Лондона врегулювання близькосхідного конфлікту на основі співіснування двох держав.

Нагадаємо, кількість жертв зіткнень на кордоні Ізраїлю з Сектором Гази (починаючи від 30 березня поточного року) серед палестинського населення перевищила 120 осіб. Відзначається, що в ході зіткнень постраждали понад 13 тис. 190 осіб арабів отримали поранення різної тяжкості або отруєння газом, який використовує ізраїльська поліція для розгону демонстрантів. Частина постраждалих доставлена ​​на лікування до Єгипту, який направив лікарів до кордону з сектором Газа для прийому постраждалих палестинців. Приводом для протестів стало офіційне перенесення посольства США в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалиму, яке відбулося у понеділок, 14 травня.

Слід зазначити, що Сектор Гази — територія на березі Середземного моря, яка на сході і півночі межує з Ізраїлем, а на південному заході — з Єгиптом. Довжина сектора Газа становить приблизно 40 км, ширина — від 6 до 12 км. Загальна площа — близько 360 квадратних кілометрів (місто Київ — 836 км² ). Населення за оцінкою ЦРУ США, в липні 2017 року 1 795 183 людей. Щільність населення становить приблизно 5045 чоловік на квадратний кілометр. Рівень безробіття серед молоді, за даними ООН, близько 45%. Електрика працює тільки кілька годин на день. Бракує питної води. Відповідно до звітів UNRWA, сектор в стані гуманітарної кризи. З 2007 року сектор знаходиться в повній блокаді з боку як Ізраїлю (в тому числі і з моря), так і Єгипту.

Українські Національні Новини

Політика