velika-lisova-pozhezha-spalakhnula-poblizu-afin-pozhezhniki-drugiy-den-boryutsya-z-polumyam

Велика лісова пожежа спалахнула поблизу Афін: пожежники другий день борються з полум'ям

 • 216590 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. У неділю грецькі пожежники другиий день поспіль борються з лісовою пожежею поблизу двох передмість Афін. Про це пише УНН посилаючись на АР.

Деталі

Місцеві ЗМІ повідомили про деякі пошкодження будинків та транспортних засобів, у цьому районі все ще працюють 65 пожежних машин та 283 пожежні.

Грецька влада в суботу наказала евакуювати частини південних передмість Афін Вула і Гліфада як запобіжний захід, коли сильний вітер роздув полум'я і загрожував житловим районам.

Густий чорний дим від пожежі можна було побачити до Пірея, приблизно за 20 кілометрів від столиці. В суботу в Греції сталася 61 пожежа.

Пожежа почалася рано-вранці в суботу. За словами заступника міністра з кліматичних криз та цивільного захисту Евангелоса Турнаса, перші пожежні машини прибули на місце через 12 хвилин після подачі сигналу тривоги, а за вісім хвилин вилетіли пожежні літаки та вертольоти, всього 17 людей, щоб приєднатися до зусиль з гасіння займання.

Доповнення

Спекотна та суха погода у поєднанні з частими сильними вітрами робить Грецію особливо вразливою для лісових пожеж улітку.

Торішнього серпня лісові пожежі спустошили північну половину острова Евія, другого за величиною у Греції.

У четвер Європейська комісія заявила, що понад 200 пожежників та технічне обладнання, надане країнами Європейського союзу, незабаром буде відправлено до Греції, щоб забезпечити швидке реагування на великі лісові пожежі.

Українські Національні Новини

Новини Світу