veliki-kriptovalyutniki-ssha-obyednuvatisya-v-asotsiatsiyu

Великі криптовалютники США об'єднаються в Асоціацію

 • 10529 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Кілька блокчейн-компаній, криптовалютних бірж і стартапів планують створити нову Асоціацію Blockchain. Про це повідомляє MyCrypter, передає УНН.

"Тенденції до стабільного зниження ціни біткоїна і всього криптовалютного ринку ветеранів індустрії явно не лякає. Їх прагнення зводиться до створення нормативного законодавства на федеральному рівні", - сказано в повідомленні.

Так, компанії, пов'язані з криптовалютним бізнесом, а також ті, які використовують технологію блокчейн, оголосили про створення Асоціації Blockchain.

"Це буде перша повноцінна група лобістів у Вашингтоні, що представляє інтереси нового фінансового і технологічного сектора", - зазначають ініціатори.

Серед засновників Асоціації - Coinbase і Circle, одні з найпопулярніших в США криптовалютних бірж, компанії розробники і інвестори Digital Currency Group і Polychain Capital.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибалка "списав" законопроект про криптовалюти у російських чиновників

"Протягом тривалого часу я знайомилася і пропагувала технологію блокчейн. ... Я дуже рада зосередитися виключно на цих питаннях", - прокоментувала ініціативу майбутня глава організації, колишня співробітниця Конгресу від республіканської партії Крістін Сміт.

Уточнюється, що серед пріоритетів організації лобістів буде розгляд питання про відповідність криптовалют і податкового законодавства США.

"Важливим питанням також стане прийняття політиками рішення про заходи щодо боротьби з відмиванням грошей в нових фінансових реаліях", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що Україна, тим часом, продовжує визначатися в питанні регулювання ринку криптовалют з точки зору законодавства.

У парламенті зареєстровано кілька законопроектів про легалізацію цифрових грошей, і недавно було прийнято рішення об'єднати їх в один документ.

Автором одного із законопроектів про криптовалюти є нардеп від РПЛ Сергій Рибалка (в минулому році його звільнили з посади голови фінансового комітету ВР). Його документ, правда, експерти Bitcoin Foundation назвали безглуздим і популістським.

Більш того, співавтором свого законопроекту про біткоїни Рибалка зробив цивільну дружину Анастасію Байбородіну. Цей вчинок колеги радикала по партії назвали як мінімум "неетичним".

Українські Національні Новини

Новини Світу