velikiy-obmin-polonenimi-ukrayini-vdalos-povernuti-50-biytsiv-vms-9-prikordonnikiv-ta-2-tsivilnikh

Великий обмін полоненими: Україні вдалось повернути 50 бійців ВМС, 9 прикордонників та 2 цивільних

 • 132469 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Під час вчорашнього великого обміну полоненими звільнили, зокрема, 50 бійців Військово-морських сил, 9 прикордонників та 2 цивільних. Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

«Вчора було повернуто загалом 215 осіб, серед них нацгвардійців – 118 з них 108, це військовослужбовці полку «Азов», з військово-морських сил – 50, з інших підрозділів ЗСУ – 22, з Держприкордонслужби – 9, з Нацполіції – 9, підрозділів ТРО – 9, співробітників СБУ – 1, з Держспецслужби транспорту – 1, з Державної митної служби – 1, а також 2 цивільних. Серед цього переліченого особового складу офіцерського складу було 124 особи, рядового, сержантського 89», - розповів Буданов.

Деталі

За його словами, з загальної чисельності евакуйованих з заводу «Азовсталь» - 188 осіб, поранених в результаті теракту в Оленівці – 8 осіб.

«Також 10 іноземців, з цих 10 іноземців 2 – це з США, 5 З Великої Британії, 1 громадянин Швеції, 1 громадянин Хорватії, 1 громадянин Марокко», - додав Буданов.

Доповнення

Відбувся великий обмін полоненими. Він пройшов у декілька етапів і у дуже різних локаціях. З російського полону ми повернули 215 людей.

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що Віктор Медведчука передали рф в обмін на 200 українських героїв.

Повідомлялося, що з російського полону звільнили 118 військовослужбовців Нацгвардії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП