velikobritaniya-v-travni-povinna-provesti-vibori-v-yevroparlament-cherez-vidstrochku-brexit

Велика Британія в травні повинна провести вибори в Європарламент через відстрочку Brexit

 • 8513 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Велика Британія через відстрочку Brexit до 31 жовтня повинна буде провести вибори в Європарламент 23-26 травня. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

Таку заяву зробив вночі в четвер на прес-конференції за підсумками саміту глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

"У разі відстрочки до 31 жовтня Великобританії доведеться провести вибори до Європарламенту в травні, що буде цікаво. Але закон є закон", - заявив він.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що якщо до 22 травня британський парламент підтримає угоду про вихід з ЄС, то країна не братиме участі у виборах до Європарламенту.

У такому випадку, за її словами, Великобританія зможе вийти з ЄС раніше нового терміну - 31 жовтня.

Раніше УНН повідомляв, що Європейський союз погодився надати Великобританії відстрочку Brexit до 31 жовтня.

Нагадаємо, Велика Британія може повністю відмовитися від виходу з Євросоюзу в рамках рішення саміту ЄС про його перенесення. Про це повідомив голова Європейської Ради Дональд Туск під час прес-конференції за підсумками екстреного саміту з прем’єр-міністром Терезою Мей у Брюсселі.

“The choices we now face are stark and the timetable is clear" – UK PM Theresa May says “nothing is more pressing or more vital” than delivering #Brexit after agreeing an extension with the EU until 31 Octoberhttps://t.co/UKstUg8Gqf pic.twitter.com/3m7QzXXSXX

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) 11 апреля 2019 г.

Українські Національні Новини

Новини Світу