velyka-brytaniia-vidpravyt-do-polshchi-vynyshchuvachi-eurofighter-typhoon-nastupnoho-roku-dlia-posylennia-protypovitrianoi-oborony

Велика Британія відправить до Польщі винищувачі Eurofighter Typhoon наступного року для посилення протиповітряної оборони

 • 22019 переглядiв

Велика Британія планує наступного року розмістити в Польщі винищувачі Eurofighter Typhoon, які допомагатимуть патрулювати польський повітряний простір і зміцнюватимуть оборонну співпрацю між двома країнами.

Велика Британія планує поставити винищувачі Eurofighter Typhoon до Польщі у наступному році. Про це повідомляє PolskieRadio, передає УНН.

Деталі

Під час свого візиту до Варшави прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про плани відправити в наступному році до Польщі винищувачі Eurofighter Typhoon.

Сунак зазначив, що ця ініціатива відображає серйозність, з якою Велика Британія ставиться до оборони та безпеки Польщі. Він також підкреслив важливість співпраці між країнами у сфері оборони та наголосив на готовності Лондона допомагати у зміцненні польського повітряного простору.

Наступного року ми розгорнемо винищувачі Повітряних сил Великої Британії Typhoon, щоб показати, що ми серйозно ставимося до безпеки. Ми хочемо допомогти патрулювати польське небо. Протиповітряна оборона є життєво важливою, і Велика Британія хоче підтримати Польщу в цьому та тісно співпрацювати з вами

- заявив Ріші Сунак.

Крім того, у рамках навчань НАТО "Steadfast Defender 24", що триватимуть до кінця травня, Велика Британія також планує відправити до Польщі значний контингент своїх військових, щоб підтримати союзників у питанні безпеки та стабільності у регіоні.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак нещодавно оголосив про пакет допомоги Україні на 500 мільйонів фунтів стерлінгів, а також збільшення витрат Великої Британії на оборону до 2,5% ВВП.

23.04.24, 02:17 • [views_0]

23.04.24, 20:33 • [views_0]