venediktova-ekstraditsiya-shariya-mozhe-zatyagnutisya-do-roku-a-kivu-ne-vidast-rosiya

Венедіктова: екстрадиція Шарія може затягнутися до року, а Киву не видасть росія

 • 122133 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Екстрадиція проросійського блогера та журналіста Анатолія Шарія може затягнутися до року, а колишнього нардепа-зрадника Іллю Киву не віддасть росія. Про це в ефірі телемарафону заявила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова, передає УНН.

Деталі

"Ми закінчили всі справи по Киві, і передали до суду, державна зрада найсуворіша. Але, оскільки злочин вчинений до набуття нового закону, тому максимальне покарання – 15 років. Чи видасть нам російська федерація Киву, таке щастя? Я думаю, що вона його залишить собі, але ми будемо притягати його до відповідальності", - пояснила вона.

Генпрокурорка також додала, що питання екстрадиції з Іспанії проросійського журналіста та блогера Анатолія Шарія може тривати до року.

"Процес екстрадицій дуже довгий завжди. При максимально позитивному процесі – це може йти 3-6 місяців, а так, ця історія може йти і до року. Для нас важливо йти до кінця", - додала Венедіктова.

Контекст

Анатолія Шарія затримали в Іспанії 5 травня. Його підозрюють у державній зраді.

Того ж дня, іспанський суд відпустив його під підписку про невиїзд.

6 березня Генпрокурор України Ірина Венедиктова заявила про підозру в держзраді та замаху на територіальну цілісність України нардепу від ОПЗЖ Іллі Киві.

Слідчі ДБР повідомили ще одну підозру Іллі Киві за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

15 березня нардепа Киву позбавили депутатського мандату. 20 квітня суд надав дозвіл на заочне розслідування щодо антиукраїнських дій колишнього нардепа.

10 травня слідчі ДБР закінчили розслідування щодо антиукраїнських дій колишнього народного депутата України від ОПЗЖ Іллі Киви. Обвинувальний акт передано до суду.

Українські Національні Новини

Політика