venediktova-ne-viklyuchila-mozhlivist-obminu-rosiyskogo-viyskovogo-shishimarina

Венедіктова не виключила можливість обміну російського військового Шишимаріна

 • 140679 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Україна може обміняти російського військового Вадима Шишимаріна, якого засудили до довічного ув'язнення. Про це заявила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН.

Цитата

«У нас сценарії розвитку подій можуть бути абсолютно різні. Я кажу, як тоді і казала, що його можуть обміняти. Можуть обміняти людину і після вироків судів – технічно це можливо. Я не хочу заходити в процеси обміну, тому що це вже політика і дипломатія. Я хочу залишитись в своїй компетенції прокурора і говорити про об'єктивні речі кримінальної юстиції», - сказала прокурор.

Додамо

23 травня Солом'янський районний суд Києва засудив до довічного позбавлення волі російського військового Вадима Шишимаріна, у справі щодо вбивства мирного жителя Сумщини.

Шишимарін, якому інкримінують вбивство мирного жителя Сумщини, після оголошення обвинувального акту у справі визнав себе винним та не відмовився давати показання.

Слідство встановило, що 21-річний військовий 28 лютого 2022 року вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед. Це перший суд над російським військовим за вбивство мирного жителя в Україні з початку повномасштабного вторгнення рф.

Українські Національні Новини

Політика