venediktova-svidchila-pro-voyenni-zlochini-rosiyi-na-slukhannyakh-gelsinskoyi-komisiyi-kongresu-ssha

Венедіктова свідчила про воєнні злочини росії на слуханнях Гельсінської комісії Конгресу США

 • 153733 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова свідчила на слуханнях Гельсінської комісії Конгресу США щодо воєнних злочинів росії в Україні. Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Цитата

"Свідчила на слуханнях про жахливі звірства, які вчиняє російська армія на нашій землі: цілеспрямоване бомбардування цивільних об’єктів, вбивства і катування, використання зґвалтувань як зброї. Понад 9800 воєнних злочинів за 70 днів війни і це лише верхівка айсберга. Деблокада Маріуполя та деокупація територій відкриють для нас ще більше жахливих справ для розслідування", - написала Венедіктова.

Деталі

За її словами, серед свідків на слуханнях – посол США у справах глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак, професор історії Єльського університету Тімоті Снайдер, експерти Московського механізму ОБСЄ, зокрема, професор міжнародного права Вольфганг Бенедек та інші визнані фахівці. Учасники - сенатори та члени Палати представників.

"Червоною ниттю у виступах на слуханнях пройшли також ознаки геноциду українського народу та притягнення до відповідальності головного серійного воєнного злочинця 21 століття. Весь світ бачить заклики до геноциду, переконується, що росіяни вбивають українців просто за їхню національність. А депортація наших дітей, щоб стерти їхню ідентичність і виховати росіянами – прямий доказ плану зі знищення України", - повідомила Венедіктова.

Генпрокуро зазначила, що надзавдання світової спільноти – напрацювання дієвого міжнародного механізму правосуддя та відповідальності за злочини рф в Україні, що стане інструментом зараз і запобіжником на майбутнє.

Доповнення

Прокурори Міжнародного кримінального суду в Україні зафіксували пошкодження будівель і мертвих громадян – вони не "фейк".

Додамо

До Міжнародного кримінального суду у Гаазі через воєнні злочини росії звернулися вже 42 країни.

Українські Національні Новини

Політика