venetsianka-zbirayetsya-otsiniti-sudovu-reformu-zelenskogo-pislya-vizitu-v-ukrayinu

Венеціанка збирається оцінити судову реформу Зеленського після візиту в Україну

 • 19726 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Венеціанська комісія збирається дати оцінку підтриманому українським парламентом законопроекту, ініційованому Президентом Володимиром Зеленським, про діяльність органів судової влади 6 грудня, після візиту в Україну. Про це у відповідь на інформаційний запит повідомили УНН в управлінні зі зв'язків з громадськістю Ради Європи.

Так, на запитання про те, чи розглянула Венеціанська комісія поправки до законодавства України, яке регулює діяльність Верховного Суду і органів судової влади, співрозмовник агентства відповів: "Поки немає".

"Венеціанська комісія наразі чекає остаточного тексту ухваленого закону. Намір полягає у тому, щоб потім відвідати Україну в листопаді і ухвалити висновок 6 грудня", - повідомили в пресслужбі.

Нагадаємо, на початку жовтня Моніторинговий комітет ПАРЄ попросив Венеціанську комісію дати оцінку проекту закону України про діяльність органів судової влади.

Раніше Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчіновіч-Бурич у своєму терміновому листі до міністра закордонних справ України Вадиму Пристайку висловила занепокоєння щодо проекту закону № 1008 "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського управління".

Тим не менше 16 жовтня народні депутати України ухвалили в другому читанні і в цілому президентський законопроект №1008.

Проект закону №1008 про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського управління передбачає значне скорочення кількості суддів Верховного Суду.

Українські Національні Новини

Політика