venislavskii-rozpoviv-chogo-torknutsya-i-koli-chekati-u-vr-dodatkovi-zakonoproekti-pro-oligarkhiv

Веніславський розповів, чого торкнуться і коли чекати у ВР додаткові законопроекти про олігархів

 • 22787 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Низка додаткових законопроектів про олігархів буде направлена на унеможливлення деструктивного впливу олігархів на ухвалення державних рішень. Про це журналісту УНН розповів народний депутат від “Слуги народу”, член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Зі слів Веніславського, основним залишається законопроект про № 5599 про олігархів, який буде доповнюватися додатковими законодавчими актами в різних сферах, що розробляє безпосередньо Офіс Президента, та які комплексно унеможливлять деструктивний вплив олігархів на ухвалення державних рішень.

Цитата:

“Вже озвучено, що це запроваджується з метою удосконалення ефективності антимонопольного законодавства, зміни до закону про захист економічної конкуренції, які забезпечують неможливість нівелювання рішення Антимонопольного комітету з приводу тих чи інших питань.

Це законопроект, який вдосконалить правове регулювання діяльності засобів масової інформації в аспекті, знову ж таки, недопущення монополізації і впливу з боку олігархів на друковані, електронні та аудіовізуальні ЗМІ.

Це законопроект, який буде стосуватися, безпосередньо, юридичної відповідальності державних службовців, які будуть порушувати або не виконувати ті обов’язки, які на них покладає той закон, який вже зареєстровано - щодо декларування своїх зустрічей з олігархами”, - зазначив Веніславський.

Деталі

Він також додав, що точна кількість додаткових законопроектів невідома. Але, до кінця поточної сесії ВР в Офісі Президента вже матимуть уявлення про конкретні законопроекти, які Президент запропонує для ухвалення.

Що було раніше

2 червня у Верховній Раді зареєстрували президентський законопроект № 5599 про олігархів.

Заступниця голови фракції “Слуга народу” у парламенті Євгенія Кравчук заявила, що окрім законопроекту про деолігархізацію буде ще запропоновано щонайменше 7 додаткових законопроектів через те, що в Україні недостатнє законодавче поле, яке регулює діяльність олігархів.

Як зазначав раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, наразі до категорії олігархів можна внести 13 осіб.

Українські Національні Новини

Політика