vereschuk-budemo-domovlyatisya-z-yes-pro-zbilshennya-eksportnikh-kvot

Верещук: будемо домовлятися з ЄС про збільшення експортних квот

 • 14841 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. ЄС має збільшити квоти на ввіз української продукції. Про це заявила народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, коментуючи підсумки засідання Ради асоціації Україна-ЄС, передає УНН.

Цитата:

"Нам дійсно не вистачає квот, не вистачає розширення наших ринків на європейському континенті. Тож, нам потрібно переглядати Угоду про асоціацію з ЄС і, що головне, ЄС на це йде. Вони кажуть - так, сідаймо і обговорюємо", - розповіла Верещук в ефірі парламентського телеканалу "Рада".

Деталі

Нардеп додала, що паралельно Кабмін має розробити механізм захисту національного виробника на закордонних ринках.

"Тут уже включається хист наших високопосадовців, міністрів, КМУ . Хай перемовляються, домовляються так, щоб захистити нашого виробника, дати їм широке поле для маневру, бути конкурентоздатними. Не порушуючи при цьому правила і зобов'язання України перед ЄС", - підкреслила Верещук.

Контекст

Напередодні в Брюсселі відбулося засідання Ради асоціації Україна-ЄС за участю Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і віцепрезидента Європейської комісії — Високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля.

Боррель на пресконференції за підсумками засідання Ради асоціації, зокрема, заявив, що відносини між Євросоюзом і Росією не повернуться до нормальних, поки не будуть виконані Мінські угоди по врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика