vereschuk-poyasnila-povilniy-rukh-ukrayini-v-nato

Верещук пояснила повільний рух України в НАТО

 • 15288 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Україна має об’єктивні фактори, які гальмують вступ в НАТО. Про це заявила народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, передає УНН.

Цитата:

"Ми рухаємося правильно, але не так швидко, як нам хотілося б. Нам - це парламенту хотілося б, щоб органи виконавчої влади, зокрема Міноборони, СБУ, Нацполіції – всі, хто дотичні до євроатлантичної інтеграції, рухалися швидше", - сказала Верещук в ефірі парламентського телеканалу "Рада".

Деталі

Уповільнений рух України у НАТО зумовлений об'єктивними обставинами, додала нардеп.

"Найперша і найголовніша – війна. Тому ми рухаємося на стільки швидко, на скільки нам дозволяє внутрішня ситуація. Друга причина – трансформація і реформа окремих органів, яка завжди несе в собі скорочення, реорганізацію, ліквідацію, звільнення працівників. Мова, зокрема про СБУ. І тут я оптиміст - подання поправок до законопроекту про СБУ, а їх більше 1 тис., завершено. Ми їх опрацьовуємо і я сподіваюся, що цього року ми побачимо досконалий і працюючий закон про СБУ", - підкреслила Верещук.

Доповнення

Наприкінці січня парламентарі ухвалили за основу законопроект про реформу Служби безпеки України. Відповідне рішення підтримали 285 народних депутатів України.

Проект закону замінює закони України “Про Службу безпеки України” і “Про загальну структуру і чисельність Служби безпеки України” та передбачає зміни до 26 законів і кодексів. Зміни, зокрема, дають можливість звільнити СБУ від непритаманних для цієї служби функцій. Так, серед іншого, ліквідовуються спецпідрозділи СБУ по боротьбі із корупцією та організованою злочинністю.

Українські Національні Новини

Політика