vereschuk-poyasnila-yak-slid-traktuvati-rozmovi-yermaka-i-dzhuliani

Верещук пояснила як слід трактувати розмови Єрмака і Джуліані

 • 10876 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський не допустив втягування України у вибори американського президента, що відбулися минулої осені. Про це у своєму FB написала член комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук, коментуючи розмови голови Офісу президента України Андрія Єрмака з особистим адвокатом колишнього президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані, передає УНН.

Цитата:

"Про що і як розмовляв Андрій Єрмак з Джуліані має значення тільки з точки зору, що з того, зрештою, вийшло. А вийшло те, що Президенту Зеленському тоді вдалось уникнути втягування України в американські вибори. До слова, свого часу це не вдалось тодішньому президенту Порошенку", - зазначила нардеп.

Контекст

Часткова стенограма телефонної розмови Джуліані-Єрмака була опублікована журналом Time, який оприлюднив деякі ключові уривки з нього. Розмова Джуліані з ексрадником Президента Ігорем Новіковим, а також нині керівником ОП Андрієм Єрмаком, відбулася 22 липня 2019 року і тривала 40 хвилин, але лише 3 лютого поточного року стенограму передали.

Через три дні після цієї розмови Трамп провів телефонну розмову із Зеленським, який став ключовим доказом у першому розслідуванні про його імпічмент.

Як зазначив в коментарі виданню Андрій Єрмак, якби розслідування проти сім'ї Байдена тоді було розпочато, то "наслідки могли бути катастрофічними".

У вересні 2019 року The Washington Post повідомило, що Трамп схиляв Зеленського відкрити справу стосовно сина свого конкурента на виборах-2020 Джо Байдена. Потім Білий дім оприлюднив розшифровку цієї телефонної розмови, у якій, зокрема, Трамп згадав розслідування проти свого політичного опонента Джо Байдена. Ще пізніше в Конгресі опублікували текст скарги інформатора на розмову Трампа із Зеленським.

Українські Національні Новини

Політика